bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.






Home > Dictionar


Cum putem definii drogurile? Termenul de droguri acoperã o gama largã de substanþe ce pot afecta starea fizica ºi psihica a unei persoane. Altfel spus, drogurile pot modifica felul în care percepem realitatea, reacþionam sau comunicam cu ceilalþi. Drogurile influenþeazã ceea ce simþim ºi pot schimba imaginea despre sine ºi despre lume. Din categoria drogurilor fac parte: Analgezicele de tipul heroinei,morfinei sau metadonei: Haluginogenele de tipul LSD,unele amfetamine ºi ciupercile halucinogene Stimulantele de genul cocainei,crackului,ecstasy,amfetaminelor,cafeinei ºi nicotinei Depresivele de tipul benzodiazepinelor,barbituricelor ºi alcoolului Produsele casnice ºi industriale de tipul solvenþilor,aerosolilor ºi substanþelor volatile care pot deveni droguri daca sunt utilizate în mod abuziv.

Principalii termeni referitori la droguri

Alcoolul - Lichid incolor, volatil, punct de fierbere 78,3, miros si gust specific; folosit ca remediu pentru imbunatatirea dispozitiei, dizolvand, dezinfectant si combustibil. Consumul necontrolat lezeaza inima, ficatul, rinichii si sistemul nervos.

Amfetamine - Create pentru prima data in Germania, distribuite militarilor in Primul Razboi Mondial, pentru a suporta oboseala si pentru a stimula agresivitatea; efect asemanator cu cel al cocainei, stimuleaza adrenalina, lipsa lor impinge persoanele dependente la sinucidere;

Analgezicele - substante care servesc la atenuarea durerilor, mai mari sau mai mici, fara ca utilizatorulul sa-si piarda cunostiinta; ele sunt deprimante neselective ale SNC.

Barbituricele - folosite in trecut ca droguri ce deprima centrii nervosi, erau prescrise pentru inducerea relaxarii si somnului. consum ilicit de droguri - consumul de droguri aflate sub control national, fara prescriptie medicala.

Cura de dezintoxicare si supravegherea medicala - masurile ce pot fi luate pentru inlaturarea dependentei fizice si/sau psihice fata de droguri.

Dependenþã - termenul descrie comportamentul unei persoane care consuma zilnic droguri ºi care are dificultãþi în a renunþa la consum.

Dependenþã fizicã - se manifestã la reducerea dozelor,la întreruperea completã a administrãrii sau la amânarea acesteia peste limitele suportabile de câtre organism.

Dependenþã psihica - dorinþa irezistibilã ce obligã pe toxicoman sã continue utilizarea drogului care i-a adus dependenþã ºi se poate instala indiferent de drog, cu anumite particularitãþi pentru fiecare drog în parte.

Dependenþã naturala - apare odatã cu naºterea individului atunci când mama acestuia este toxicomanã.

Dezintoxicare - proces prin care un toxicoman este tratat pentru a scãpa de dependenþa fizicã pentru un anume drog.

Droguri - Plante si substante stupefiante, ori psihotrope sau amestecurile care contin asemenea plante.

Droguri tari - drogurile de genu heroina,crack care sunt considerate mai periculoase ºi care pot conduce rapid la dependenþã.

Drogurile uºoare -drogurile considerate mai puþin problematice, de tipul marihuanei, haºiºului ºi al unor amfetamine.

Eter - Licid incolor, inflamabil si volatil, cu miros puternic si gust arzator ce se foloseste i general ca anestezic.

Halucinatii - perceptii senzoriale provocate de halucinogenel, care nu corespund realitatii obiective, individul care are halucinatii vede imagini si aude sunete care nu exista in realitate.

Politoxicomania - consumul mai multor droguri, deseori cu intenþia de a le spori efectele sau de a contracara efectele unora în beneficiul altora. De exemplu, mulþi oameni fumeazã marihuana în scopul de a diminua efectele consumului de heroinã.

Precursori - substantele utilizate frecvent in fabricarea drogurilor.

Psihoactiv - este un termen generic utilizat pentru a descrie drogurile care produc modificãri ale stãrii de spirit.

Recaderea - reînceperea consumului dupã o perioada de abstinenþã.

Sedative - deprimante neselective ale SNC, care la doze terapeutice, produc diminuare hiperexcitabilitatii psihomotorii si tind sa readuca la normal tonusul functional al sisteului nervos central; la doze mari sedativele deprima intens sismtemul nervos central.

Sevrajul - rãspunsul organismului la absenþa brusca a drogului cu care este obiºnuit.

Substante psihotrope - substante de origine sintetica sau naturala (aproape in exclusivitate vegetala) cu efecte pronuntate asupra proceselor mentale si emotionale, influetand activ psihicu si comportamentul uman.

Supradozã - reprezintã consumul oricãrui drog în cantitate mare, cu apariþia unor efecte adverse de ordin fizic ºi mintal grave. Poate fi accidental ºi urmata de consecinþe fatale dacã nu se acordã un ajutor medical specializat în cel mai scurt timp.

Tranchilizantele - sunt droguri sintetice, de uz medical, folosite în tratamentul anxietãþii, depresiei, insomniei, dar ºi ca relaxant muscular.

Toxicomanul - persoanã dependentã de un anumit drog.

Toxicomania - este intoxicatia cronica, voluntara, care duce la pierderea libertatii de a se abtine, de la folosirea drogului.

Drogurile sunt folosite pe scara largã. De la început este bine sã se punã în evidenþã folosirea lor. Podgoriile, plantaþiile de cafea, culturile de tutun, câmpurile de mac ºi cânepa indiana, plantaþiile de cacao ºi cactus mexican, fabricile care produc tranchilizante, energizante, analgezice ºi antidepresive - toate acestea fac parte din procesul de cultivarea / fabricarea drogurilor.


1






Pe fondul modificarilor de personalitate si perceptie se poate ajunge la sinucidere?





Numarul de vizitatori ai acestui site: 51